VÅRA TJÄNSTER

Lyssna på kroppen och utför sjukgymnastik när det behövs. Din kropp och hälsa är dina värdefullaste skatter och därför är det viktigt att ta väl hand om dig. Ibland är dock olyckan framme i form av sjukdomar, skador och allmänna krämpor och då kan du behöva bra vård. Genom att göra sjukgymnastik kan du läka din kropp. Du kan bygga upp den på nytt och förebygga framtida problem och det är det vi är här för. År av erfarenhet, utbildning och ett stort intresse har gjort oss både kunniga och ivriga på att hjälpa dig med allt du kan behöva.

Sjukgymnastik

Om du lider av smärta, stelhet eller en specifik sjukdom, exempelvis en neurologisk eller ortopedisk sådan. Då är det viktigt att behandla detta med bra och effektiva metoder. Sjukgymnastik är ett fantastiskt tillvägagångssätt där kroppen själv får motverka och läka problemet. Genom att exempelvis bygga upp styrka och balans eller avlasta leder. Som sjukgymnaster är det vår uppgift att hjälpa dig i denna process och visa dig olika övningar. Vi förklarar vad du bör tänka på och ge dig en bra rutin.

Rehabilitering

Har du genomgått en operation eller precis tagit bort gipset efter ett benbrott? Är muskelskadan läkt eller har den akuta knäsvullnaden gått ner? Då är det dags att börja med rehabilitering för att återfå full fysisk rörlighet och styrka igen. Det är oerhört viktigt att komma igång så snabbt som möjligt för att blodcirkulationen ska få fart och musklerna inte förtvina. Vår uppgift är med andra ord att få dig på fötter igen, och det görs bland annat med hjälp av särskilda träningsrutiner och råd om dagliga övningar som kan hjälpa dig.

Idrottsskada

Idrottsskador innebär de skador som du kan ådra dig genom att utöva en viss sport eller idrott. Det betyder inte nödvändigtvis att du är professionell atlet eller fullfjädrad idrottare, utan att du helt enkelt skadat dig under matcher eller träningspass. Vanliga exempel på problem som du som idrottar kan råka ut för är knäskador, muskelbristningar och inflammationer i benhinnor eller leder. Vissa skador är akuta medan andra uppstått efter en lång tids utövande av sporten. Olika fysiska aktiviteter innebär olika risker och det är ingen slump att det talas om löparknän och tennisarmbågar.

Ischias

Ischiasnerven är en mycket tjock nerv som börjar vid slutet av ryggraden och sedan går hela vägen ner till foten utmed benets baksida. Om du exempelvis har råkat ut för en skada, fått diskbråck eller är gravid finns det risk för att denna nerv börjar krångla, och det yttrar sig på ett flertal sätt. Medan vissa upplever en konkret smärta eller domningar så känner andra en mer diffus stickning som ”strålar” ner utför skinkan och låren. Det kan också kännas som att det inte finns något stöd i ryggen eller lederna och att det är svårt att stå på det drabbade benet.

Diskbråck

Diskbråck är ett ganska vanligt problem och innebär att den lilla disken som ligger mellan varje kota i ryggraden trycker på nerven. Det kan bero på exempelvis en skada eller en inflammation och till de vanligaste symptomen hör ryggont, problem att få benen att bära eller ischias-strålningar i rumpa och ben. Med åldern blir det allt vanligare med diskbråck men det kan drabba alla människor och är till exempel en icke ovanlig idrottsskada.

Ta steget och kontakta Sjukgymnast Khalil vid idrottsskada redan idag!

KONTAKTA OSS

SJUKGYMNAST KHALIL

Sockerbruksgatan 1
531 40 Lidköping

Telefon

Växel: 0510-28020
Khalil: 0707-731844

Mail – Offert/Kontakt

info@sjukgymnastkhalil.se

Följ oss på Facebook & Instagram!