DISKBRÅCK

Lyssna på kroppen och utför sjukgymnastik när det behövs. Din kropp och hälsa är dina värdefullaste skatter och därför är det viktigt att ta väl hand om dig. Ibland är dock olyckan framme i form av sjukdomar, skador och allmänna krämpor och då kan du behöva bra vård. Genom att göra sjukgymnastik kan du läka din kropp. Du kan bygga upp den på nytt och förebygga framtida problem och det är det vi är här för. År av erfarenhet, utbildning och ett stort intresse har gjort oss både kunniga och ivriga på att hjälpa dig med allt du kan behöva.

Diskbråck

Diskbråck är ett ganska vanligt problem och innebär att den lilla disken som ligger mellan varje kota i ryggraden trycker på nerven. Det kan bero på exempelvis en skada eller en inflammation och till de vanligaste symptomen hör ryggont. Problem att få benen att bära eller ischias-strålningar i rumpa och ben. Med åldern blir det allt vanligare med diskbråck men det kan drabba alla människor och är till exempel en icke ovanlig idrottsskada.

Behandlingen av diskbråck är ofta en kombination av specifika rörelseövningar. Avlastande styrketräning, akupunktur eller att det drabbade området blir kylt eller uppvärmt. När du kommer till oss för första gången går vi igenom allt det här och sedan skräddarsys en behandling som passar dig optimalt. Det finns mycket som du kan göra hemma, till exempel bygga upp dina muskler och öka din rörlighet, och under våra behandlingstillfällen går vi igenom allt mycket noggrant. Hur lång tid det tar att få bukt på problemet beror dels på din skada, dels på hur regelbundet du låter behandla diskbråcket. I vanliga fall brukar det röra sig om några månader och under tiden får du också lära dig hur du kan undvika och förebygga att drabbas igen.

Ta steget och kontakta Sjukgymnast Khalil vid idrottsskada redan idag!

KONTAKTA OSS

SJUKGYMNAST KHALIL

Sockerbruksgatan 1
531 40 Lidköping

Telefon

Växel: 0510-28020
Khalil: 0707-731844

Mail – Offert/Kontakt

info@sjukgymnastkhalil.se

Följ oss på Facebook & Instagram!