ISCHIAS

Lyssna på kroppen och utför sjukgymnastik när det behövs. Din kropp och hälsa är dina värdefullaste skatter och därför är det viktigt att ta väl hand om dig. Ibland är dock olyckan framme i form av sjukdomar, skador och allmänna krämpor och då kan du behöva bra vård. Genom att göra sjukgymnastik kan du läka din kropp. Du kan bygga upp den på nytt och förebygga framtida problem och det är det vi är här för. År av erfarenhet, utbildning och ett stort intresse har gjort oss både kunniga och ivriga på att hjälpa dig med allt du kan behöva.

Ischias

Ischiasnerven är en mycket tjock nerv som börjar vid slutet av ryggraden och sedan går hela vägen ner till foten utmed benets baksida. Om du exempelvis har råkat ut för en skada, fått diskbråck eller är gravid finns det risk för att denna nerv börjar krångla, och det yttrar sig på ett flertal sätt. Medan vissa upplever en konkret smärta eller domningar så känner andra en mer diffus stickning som ”strålar” ner utför skinkan och låren. Det kan också kännas som att det inte finns något stöd i ryggen eller lederna och att det är svårt att stå på det drabbade benet.

Beroende på hur svårt problemet är kan ischias behandlas på olika sätt. I många fall räcker det med lite vila och specifika övningar för att smärtan ska försvinna. Medan svårare instanser kan kräva kirurgi med efterföljande rehabilitering och medicinering. När du kommer till oss går vi igenom dina symptom och olika behandlingsalternativ så att du får den bästa möjliga återhämtningen. Vi kan också ge dig instruktioner om olika kroppsställningar och övningar som du kan göra hemma. Liksom tips för akut smärtlindring genom exempelvis kyla eller massage. Sjukgymnastik är så mycket mer än de inbokade tiderna och vi är alltid noga med att varje patient får en individuell och optimal behandling.

Ta steget och kontakta Sjukgymnast Khalil vid idrottsskada redan idag!

KONTAKTA OSS

SJUKGYMNAST KHALIL

Sockerbruksgatan 1
531 40 Lidköping

Telefon

Växel: 0510-28020
Khalil: 0707-731844

Mail – Offert/Kontakt

info@sjukgymnastkhalil.se

Följ oss på Facebook & Instagram!